علت زرد شدن کامپوزیت ونیر چیست؟

40
مقالات
بدون دیدگاه

چرا کامپوزیت دندان زرد می‌شود؟
آیا می‌توان از زرد شدن کامپوزیت ونیر جلوگیری کرد؟
آیا می‌توان کامپوزیت زرد شده را سفید کرد؟

زرد شدن کامپوزیت یکی از دغدغه مهم افرادی است که دندان‌هایشان را کامپوزیت کرده‌اند. در این مقاله دکتر صالحی بهترین دندانپزشک زیبایی در اصفهان، دلایل زرد شدن کامپوزیت را مطرح می‌کنند.

آگاهی از علت‌های تغییر رنگ کامپوزیت باعث می‌شود که شما تغییرات لازم را در رژیم غذایی و روتین مراقبت از دندان‌هایتان ایجاد کنید و برای سالیان زیاد از کامپوزیت‌های سفید خود لذت ببرید.

تماس با دکتر هدی صالحی متخصص ترمیم و زیبایی در اصفهانعلل زرد شدن کامپوزیت

زرد شدن کامپوزیت دو علت اصلی دارد. علل داخلی که مربوط به ساختار داخلی ونیر کامپوزیت و علل خارجی به عوامل بیرونی اشاره دارد و باعث زرد شدن سطح کامپوزیت می‌شوند. دلایل خارجی زرد شدن کامپوزیت ونیر‌، قابل کنترل است و در نهایت نیز می‌توان دوباره رنگ کامپوزیت را به حالت اول بازگرداند. علل داخلی زرد شدن کامپوزیت به اندازه ذرات رنگی، رزین سازنده، عمق پلیمریزاسیون و… بستگی دارد.

علت زرد شدن ونیر کامپوزیت

علل داخلی زرد شدن ونیر کامپوزیت

برخی واکنش‌ها در سطح و عمق لایه کامپوزیتی تحت تأثیر اشعه فرابنفش، رطوبت و دما باعث تغییر رنگ ونیر کامپوزیت می‌شود.

میزان جذب اب ونیر کامپوزیت و به دنبال آن نفوذ رنگ‌دانه‌ها، باعث زرد شدن ونیر کامپوزیت می‌شود. طبق تحقیقات، ونیر کامپوزیتی در ساختار یورتان دی متاکریلات به کار رفته است آب کمتری جذب می‌کند و در نتیجه نسبت به تغییر رنگ مقاوم‌تر است.

ونیرکامپوزیت های میکرو فیل و میکرو هیبرید، در برابر تغییر رنگ و زرد شدن مقاوم‌تر هستند. علت ان نیز جذب آب کمتر و نفوذ کمتر مواد رنگی به داخل ونیر کامپوزیت است.

تکمیل مرحله پلیمریزاسیون و کاهش تعداد مونومرها ساختار رزین کامپوزیت را نسبت به تغییر رنگ مقاوم‌تر می‌کند. در واقع در برابر نور UV مقاومت می‌کند و کمتر دچار تغییر رنگ می‌شود.

علل خارجی تغییر رنگ ونیر کامپوزیت

زرد شدن در اثر عوامل خارجی بدین معنا است که یک لایه نازک از رنگ‌دانه‌های مواد غذایی روی ان سطح کامپوزیت قرار گرفته‌اند.

پیگمنت‌های مواد غذایی در تخلخل‌های ونیر کامپوزیت رسوب می‌کنند و یک لایه جرم و پلاک روی ان تشکیل می‌دهند. به همین دلیل دکترهای خوب لمینت در مراقبت‌های پس از کامپوزیت توصیه می‌کنند که پس از هر وعده غذایی مسواک بزنند.

نوشیدنی‌های اسیدی با کاهش مقاومت ونیر کامپوزیت در برابر تغییر رنگ باعث می‌شود که در مدت زمان کمتری کامپوزیت زرد شود.

هر عاملی که باعث جرم گرفتن کامپوزیت شود باعث زردشدن کامپوزیت می‌شود.

رفتارهایی که باعث زرد شدن کامپوزیت می‌شوند:

رفتارهای روزمره و عادت‌هایی که باعث زرد و کدر شدن سطح کامپوزیت می‌شود را در ادامه بررسی می‌کنیم:

  1. مصرف سیگار و قلیان
  2. نوشیدنی‌های رنگی مانند قهوه آبمیوه با رنگ مصنوعی چایی
  3. استفاده از دهان‌شویه‌های حاوی کلروهگزیدین
  4. عدم رعایت بهداشت دهان
  5. استفاده از خمیر دندان و پودر سفیدکننده دندان
  6. پولیش نامناسب سطح کامپوزیت

آیا می‌توان رنگ کامپوزیت را تغییر داد؟

خیر به هیچ عنوان نمی‌توان رنگ کامپوزیت را از انچه که در کاتالوگ است تغییر داد. در صورتی کامپوزیت دندان در اثر جرم‌گرفتگی، زرد و بدرنگ شده باشد می‌توان آن را به رنگ اولیه بازگرداند. کامپوزیت‌هایی که نسبت به رنگ پوست افراد، بسیار سفیدتر هستند را نمی‌توان تیره‌تر نمود. برای عدم پشیمانی از انتخاب رنگ کامپوزیت حتماً از دندان‌پزشک لیمنت خود مشاوره تخصصی دریافت کنید.

رفع زردی کامپوزیت در خانه

روش مؤثری برای رفع زردی کامپوزیت ونیر در خانه تاکنون گزارش نشده است. مراقبت‌های خانگی از کامپوزیت بیشتر جنبه پیشگیری از زرد شدن و حفظ سلامت دندان‌های ونیر شده را دارند. در اینترنت انواعی از دستورهای خانگی سفید کردن کامپوزیت دندان وجود دارد که هیچ کدام آن‌ها مورد تائید دندان‌پزشکان زیبایی برای رفع زردی کامپوزیت دندان نیستند.

اغلب دندان‌پزشکان به افرادی که کامپوزیت کرده‌اند پیشنهاد می‌کنند که از انجام روش‌های سفید کردن کامپوزیت در خانه خودداری کنند تا به ساختار ونیر کامپوزیت و پیوند ان با مینای دندان آسیبی نزنند.

روشهای سفید کردن کامپوزیت ونیر

جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان

برای جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. رعایت منظم بهداشت دهان و دندان: شستشوی منظم دهان با استفاده از مسواک و خمیردندان مناسب کامپوزیت بسیار مؤثر است. پاک‌سازی کامپوزیت از مواد غذایی و رنگ‌های مصنوعی می‌تواند در جلوگیری از زرد شدن کامپوزیت دندان مؤثر باشد.
  2. اجتناب از نوشیدنی‌های رنگی: از مصرف موادی نظیر قهوه، چای، نبات و شراب قرمز آبمیوه بارنگ مصنوعی اجتناب کنید. عدم رسوب چنین رنگ‌دانه‌هایی در کامپوزیت شوند، می‌تواند به جلوگیری از زرد شدن آن کمک کند.

اصلی‌ترین اقدامی که می‌توانید برای جلوگیری از کامپوزیت دندان‌هایتان انجام دهید این است که به دندانپزشکی زیبایی با مهارت مراجعه کنید که از کامپوزیت با کیفیت استفاده کند. در صورتی که کامپوزیت از جنس و نوع مرغوبی باشد تا مدت زمان زیادی دچار تغییر رنگ نمی‌شود.

آیا کامپوزیت را می‌توان سفید کرد؟

بله کامپوزیت‌های زرد شده را می‌توان با روش‌های دندانپزشکی سفید کرد. پولیش کامپوزیت و ترمیم و تعویض کامپوزیت دو روش مؤثر برای سفید کردن کامپوزیت است. بنا به شدت زرد شدن کامپوزیت، دندان‌پزشک زیبایی درمان مناسب را انتخاب می‌کند.

زرد شدن کامپوزیت‌ها به دلیل نوع ساختار آن اجتناب‌ناپذیر است. در حالت کلی مقاومت در برابر تغییر رنگ ونیر کامپوزیت نسبت به لمینت سرامیکی کمتر است. برای انتخاب نوع مناسب لمینت نیاز است که با یک دندان‌پزشک متخصص زیبایی و ترمیمی با تجربه مشورت کنید.

انتخاب دکتر لیمنت خوب و کامپوزیت باکیفیت و مرغوب نیمه از مسیر داشتن کامپوزیت‌هایی سفید و چشمگیر است. نیمه دیگر رعایت بهداشت دهان و دندان است .

دکتر صالحی در اصفهان، مشاوره‌های تخصصی در زمینه اصلاح طرح لبخند ارائه می‌کنند. برای دریافت نوبت و مراجعه حضوری با شماره 09100024663 تماس بگیرید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست