نکات طلایی مراقبت از کامپوزیت دندان

نکات طلایی مراقبت از کامپوزیت دندان |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان
538
مقالات
بدون دیدگاه

مراقبت از کامپوزیت دندان در داشتن لبخند زیبا بسیار حائز اهمیت است و همان‌طور که می‌دانید یکی از سریع‌ترین و راحت‌ترین روش‌های فرم دهی و تغییر رنگ دندان و زیباسازی لبخند، کامپوزیت است که معمولاً طی یک الی دو جلسه انجام می‌شود. مراقبت از کامپوزیت دندان به دودستهٔ کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند که در ادامه هریک از آن‌ها را بررسی می‌کنیم. در این مقاله سعی کردیم کامل‌ترین نکات مراقبت کامپوزیت را به شما همراهان عزیز ارائه کنیم تا بتوانید به مدت طولانی از لبخند زیبای خود لذت ببرید.

تماس با دکتر هدی صالحی

ونیر کامپوزیت دندان در اصفهان چیست؟

لازم است پیش از شروع به طور خلاصه کامپوزیت دندان را بررسی کنیم. کامپوزیت ماده‌ای است که استحکام و دوام خوبی دارد، به همین علت در علم دندانپزشکی بسیار کاربرد دارد. برای انجام کامپوزیت ابتدا از دندان‌ها قالب می‌گیرند و در مرحلهٔ بعد لایه‌ای از کامپوزیت را روی آن قرار می‌دهند و در آخر با استفاده از دستگاه لایت کیور جهت محکم شدن کامپوزیت در جای خود، نور مخصوص می‌دهند.

مراقبت از کامپوزیت دندان در کوتاه‌مدت

همان‌طور که در مطالب بالا اشاره کردیم مراقبت کامپوزیت به دودسته کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند که در ادامه قصد داریم مراقبت از کامپوزیت دندان در کوتاه‌مدت را بررسی کنیم و عبارت‌اند از:

مراقبت از کامپوزیت دندان در کوتاه‌مدت |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

انتخاب ونیر مناسب

یکی از اصلی‌ترین مراحل در انجام کامپوزیت انتخاب ونیر مناسب است. ونیر نوعی روکش است و بر روی دندان‌هایی قرار می‌گیرد که نیاز به کامپوزیت دارند و انتخاب صحیح آن به مراقبت کوتاه‌مدت کمک بسیاری می‌کند.

احتیاط در مصرف مواد غذایی تا زمان رفع بی‌حسی

متخصص زیبایی ممکن است برای انجام کامپوزیت از بی‌حسی استفاده کند به همین علت طبیعی است که بیمار تا مدتی ناحیهٔ درمانی را حس نکند و در گاز زدن و جویدن با مشکل مواجه شود.

به گفته دکتر هدی صالحی متخصص دندانپزشکی زیبایی در اصفهان 

در مدتی که ناحیه کامپوزیت شده بی حس است، از گاز زدن و جویدن پرهیز کنید و غذاهای ولرم و مایعات مصرف کنید تا به کامپوزیتتان آسیبی وارد نشود.

احتیاط در مصرف مواد غذایی تا زمان رفع بی‌حسی |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

اصلاح کردن نحوه قرار گرفتن کامپوزیت ها

در مرحله لاندینگ، رزین کامپوزیت بر روی نقاط شکسته و ترک‌خورده دندان قرار می‌گیرند و پس از مدت کوتاهی سفت شده و حالت دندان را به خود می‌گیرند. لازم به ذکر است، دندان‌ها جهت زرین کامپوزیت باید خشک باشند تا مواد خوب بچسبد. درمل ابزاری است که باید برای چسباندن مواد روی کامپوزیت از آن استفاده کرد، ولی برخی بیماران نسبت به این دستگاه دچار حساسیت دندانی می‌شوند که کوتاه‌مدت است.

در این مرحله بیمار برای مشخص شدن نتیحه ی کامپوزیت باید چندین مرتبه دهان خود را باز و بسته کند. در آخر جلسه ی کامپوزیت نیز قدرت گاز زدن و جویدن با ونیر توسط پزشک متخصص سنجیده می شود. لازم به ذکر است این مرحله برای افرادی که بی حسی برای آن ها تزریق شده صحیح نیست اما این افراد پس از اتمام بی حسی می توانند قدرت گاز زدن خود را تست کنند.

مراقبت از کامپوزیت دندان در بلندمدت

در مطالب بالا به مراقبت‌های کامپوزیت در کوتاه‌مدت پرداختیم، اما مهم‌ترین بخش نگهداری کامپوزیت، مراقبت از کامپوزیت دندان در بلندمدت است که می‌بایست بیمار به آن توجه کند تا مدت طولانی از لبخند زیبا لذت ببرد. نکات مراقبت از کامپوزیت در بلندمدت عبارت‌اند از:

مراقبت از کامپوزیت دندان در بلندمدت |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

رعایت و حفظ بهداشت دهان و دندان

رعایت و بهداشت دهان و دندان نه‌تنها برای کامپوزیت بلکه برای سلامت دندان‌ها لازم است. به همین علت توصیه می‌شود پس از انجام کامپوزیت روزی دو بار با استفاده از خمیردندان فلوراید دار مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. اگر می‌خواهید ونیر، کامپوزیت و لئه هایتان سالم باشد هفته‌ای دو بار دهان‌شویه استفاده کنید. بهتر است بعد از اتمام جلسات نصب کامپوزیت بهترین خمیردندان و دهان‌شویه را از پزشکتان مطلع شوید. در ادامه قصد داریم تمامی موارد  از جمله بهترین خمیردندان، نخ دندان، مسواک و دهان‌شویه جهت مراقبت از کامپوزیت دندان را بررسی کنیم.

خمیردندان مناسب کامپوزیت دندان

یکی از عوامل مؤثر در سلامت و طول عمر کامپوزیت استفاده از خمیردندان مناسب کامپوزیت دندان است. خمیردندان خوب حاوی کلسیم، فلوراید و مواد معدنی است و باعث تثبیت و تقویت مینای دندان می‌شود و مینای دندان را در برابر باکتری و میکروب محافظت می‌کند.

خمیردندان مناسب کامپوزیت دندان |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

ویژگی‌های خمیردندان مناسب کامپوزیت:

سؤال بسیاری از مراجعین عزیز این است که خمیردندان مناسب کامپوزیت چه ویژگی‌هایی دارد؟ در جواب این سؤال باید گفت ویژگی‌های خمیردندان مناسب کامپوزیت عبارت‌اند از:

  • بدون رنگ و یا نزدیک به رنگ سفید باشد، هرچه رنگ خمیر دندان کمتر باشد، کامپوزیت دندان طول عمر بیشتری دارد.
  • حاوی هیدروژن پراکساید باشد؛ زیرا باعث محافظت از کامپوزیت دندان‌ها می‌شود. همچنین باعث روشن‌تر ماندن رنگ ونیرها می‌شوند .
  • ضد حساسیت باشد.
  • از خمیردندان‌های ذغالی پرهیز کنید، برخی از افراد این باور اشتباه را دارند که این نوع خمیردندان باعث استحکام و سلامت کامپوزیت می‌شود.
  • از خمیر دندانی جهت مراقبت از کامپوزیت دندان استفاده کنید که سایندگی کمی داشته باشد. اطلاعات سایندگی یا RDA بر روی بستهٔ خمیردندان درج شده است.
  • اگر دندان حاوی ونیر باشد، خمیردندان‌های حاوی مواد سیلیکا انتخاب خوبی هستند
  • خمیردندان مناسب کامپوزیت باید فاقد مواد سدیم کربنات و یا جوش شیرین باشد؛ زیرا این مواد باعث لطمه و آسیب به کامپوزیت می‌شوند.

ویژگی‌های خمیردندان مناسب کامپوزیت |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

انواع خمیردندان مناسب کامپوزیت عبارت‌اند از:

خمیردندان ژله‌ای: یکی از بهترین انواع خمیردندان برای دندان‌های کامپوزیت شده، خمیردندان‌های ژله‌ای هستند؛ زیرا این نوع خمیردندان‌ها حاوی ترکیباتی هستند که خاصیت سایشی ندارند. در نتیجه با خیال راحت می‌توانید دندان‌هایتان را مسواک کنید.

خمیردندان های مخصوص دندان های حساس: برخی افراد بعد از کامپوزیت دندان هایشان نسبت به سرما و گرما حساس می شود که البته این عارضه کوتاه مدت و پس از گذشت چند روز رفع میشود.اما اگر دچار عارضه حساسیت به سرما و گرما شدیداز خمیردندان های مخصوص دندان های حساس استفاده کنید زیرا این خمیردندان ها باعث کاهش علائم حساسیت شده و گزینه مناسبی برای مراقبت از لمینت و کامپوزیت دندان هستند.

بهترین برندهای خمیردندان مناسب کامپوزیت

همانطور که می دانید برندهای مختلفی در زمینه ی ساخت خمیر دندان فعالیت دارند و حتی برخی از برندها نیز خمیر دندان مخصوص کامپوزیت تولید و به بازار عرضه کرده اند. در حال حاضر بهترین برندهای خمیر دندان مخصوص کامپوزیت عبارتند از:

  • خمیردندان اورال بی (oral-b)
  • خمیردندان سنسودین یا سنسوداین
  • خمیردندان کرست
  • خمیردندان کلگیت

بهترین برندهای خمیردندان مناسب کامپوزیت |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

از چه مسواکی بعد از کامپوزیت کردن دندانم استفاده کنم؟

یکی از سؤالات افرادی که دندان‌های خود را کامپوزیت می‌کنند این است که از چه مسواکی بعد از کامپوزیت کردن دندانم استفاده کنم؟ توصیه می‌شود برای انتخاب بهترین مسواک با پزشک خود مشورت کنید؛ اما به‌طورکلی ویژگی‌های مسواک مناسب کامپوزیت عبارت‌اند از:

  • فرچه‌های نرمی داشته باشد
  • بیشتر از ۶ ماه نباید استفاده شود
  • اندازهٔ مناسبی داشته باشد.

از چه مسواکی بعد از کامپوزیت کردن دندانم استفاده کنم؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

آیا می‌توان از مسواک برقی برای کامپوزیت استفاده کرد؟

یکی دیگر از سؤالات افرادی که کامپوزیت کرده‌اند جهت مراقبت از کامپوزیت دندان این است که آیا می‌توان از مسواک برقی برای کامپوزیت استفاده کرد؟ در جواب این سؤال باید گفت بله مسواک برقی هیچ آسیبی به کامپوزیت وارد نمی کندو می‌توان در حفظ سلامت کامپوزیت از آن استفاده کرد. یکی از مزایای مسواک برقی  این است که فشار مناسبی به دندان‌ها وارد می‌کند و قادر است دندان‌ها را به‌خوبی تمیز می‌کند و باقیماندهٔ مواد غذایی را از روی کامپوزیت پاک می‌کند.

آیا می‌توان از مسواک برقی برای کامپوزیت استفاده کرد؟ دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

نخ دندان مناسب برای کامپوزیت

معمولاً کسانی که دندان‌هایشان را کامپوزیت می کنند از کشیدن نخ دندان ترس دارند؛ ولی حقیقت این است که نخ دندان به‌سلامت کامپوزیت کمک می‌کند و هیچ‌گونه آسیبی به آن وارد نمی‌کند. لازم به ذکر است مراقبت از کامپوزیت دندان با مراقبت‌ از دندان‌های طبیعی هیچ تفاوتی ندارد و افرادی که کامپوزیت می‌کنند باید همانند قبل روزانه نخ دندان بکشند تا ذرات باقی‌ماندهٔ غذا از بین دندان ها خارج شود.

به گفتهٔ دکتر هدی صالحی

افرادی که از نخ دندان استفاده نمی‌کنند، متأسفانه سریع‌تر دچار پوسیدگی بین دندانی می‌شوند؛ زیرا مواد غذایی در بین دندان‌ها می‌ماند و باعث ازبین‌رفتن یا  کاهش طول عمر ونیر می‌شود.

افرادی که دندان‌های خود را کامپوزیت کرده‌اند، لازم است روزانه از نخ دندان استفاده کنند، نکته‌ای که در نخ دندان کشیدن دندان های کامپوزیت شده باید به آن توجه کنید این است که نحوه ی صحیح آن را از پزشک خود یاد بگیرید زیرا بالا و پایین کردن نخ دندان در میان دندان‌ها به تنهایی کافی نیست  و مواد غذایی مانده در بین دندان ها خارج نمی شود در نتیجه از پوسیدگی دندان جلوگیری نمی کند.

یکی از نکات بهداشتی که متأسفانه برخی از افراد جهت مراقبت از کامپوزیت دندان رعایت نمی‌کنند این است که نخ دندان را چندین بار مصرف می‌کنند. نخ دندان یک‌بارمصرف است و باید پس از استفاده آن تکه جدا و دور انداخته شود.

 

نخ دندان مناسب برای کامپوزیت |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

بهترین دهان‌شویه برای مراقبت از کامپوزیت دندان چه ویژگی هایی دارد؟

دهان‌شویه‌ها در سلامت کامپوزیت بسیار اهمیت دارند و به گفته برخی از پزشکان باید هفته‌ای دوبار مصرف شود. اما سؤال اینجاست بهترین دهان‌شویه برای کامپوزیت دندان چه ویژگی هایی دارد؟ که در ادامه آن را بررسی می کنیم و عبارتند از:

  • شامل فلوراید باشد
  • حاوی کلرید سیتیل پیریدنیم باشد
  • شامل کلرهگزیدین باشد
  • روغن‌های ضروری را داشته باشد
  • حاوی هیدروژن پراکسید باشد.

بهترین دهان‌شویه برای کامپوزیت دندان |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

رژیم غذایی مناسب مراقبت از کامپوزیت دندان

اگر قصد دارید ماندگاری کامپوزیتتان را بالا ببرید از مواد غذایی که ممکن است به رنگ یا فرم کامپوزیتتان آسیب وارد کند پرهیز کنید. کامپوزیت بیش از هر روشی قابلیت رنگ‌پذیری دارند به همین علت توصیه می‌شود از خوراکی‌هایی مانند  چایی، قهوه، شراب، توت، شکلات، سس و غیره اجتناب کنید.خوشبختانه روش کامپوزیت دوره نقاهت ندارد و پس از نصب ونیر کامپوزیت می‌توانید غذاهای مناسب را مصرف کنید. لازم به ذکر است به‌هیچ‌عنوان از مواد غذایی که فشار مستقیم به کامپوزیت وارد می‌کنند مصرف نکنید.

به هر میزانی که به رژیم غذایی خود و توصیه‌های پزشک توجه کنید و غذاهای سفت‌وسخت و نوشیدنی‌های رنگی مصرف نکنید کامپوزیت عمر بیشتری پیدا می‌کند، معمولاً بعد از انجام کامپوزیت، پزشک لیستی از غذاهای مجاز که به کامپوزیتتان آسیب نمی‌زند را در اختیار شما قرار می‌دهد و ما در ادامه قصد داریم آن‌ها را به شما معرفی کنیم که عبارت‌اند از:

غذاهای نرم: سعی کنید از غذاهای نرم؛ مانند کنسروها، تخم‌مرغ، انواع ماهی، انواع نان نرم و غذاهایی که با جویدن آنها به کامپوزیت آسیبی وارد نمی‌شود مصرف کنید.

غذاهای پخته: بهترین غذاها برای جویدن غذاهای پخته شده؛ مانند مرغ، ماکارونی و غیره هستند،  بهترین می‌توانید با تقسیم کردن بعضی غذاها به کوچک‌تر مصرفشان را برای خودتان راحت کنید.

نوشیدن آب: جهت ازبین‌رفتن غذاهای مانده در بین دندان بعد صرف غذا آب بنوشید. این کار از زرد شدن  و پوسیدگی دندان نیز جلوگیری می‌کند و در نهایت کامپوزیت طول عمر بیشتری پیدا می‌کند.

رژیم غذایی مناسب مراقبت ازکامپوزیت دندان |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟

طبیعی است که افراد بعد از کامپوزیت به دنبال راه‌های مراقبت از کامپوزیت دندان باشند؛ زیرا وقت و هزینه زیادی صرف این کار شده است و یکی از سؤالاتی که بسیار پرسیده می‌شود این است که بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟ قابل‌توجه تمام بیمارانی که دندانشان را کامپوزیت کرده‌اند، دندانپزشک قادر است 50 درصد مشکل را برطرف کند و 50 درصد دیگر به عهدهٔ خود فرد است که باید به رژیم غذایی توصیه شده توسط پزشک توجه کند و از هرآنچه که نباید مصرف کند دوری کند. در ادامه قصد داریم مواد غذایی ممنوعه را بررسی کنیم که عبارت‌اند از:

مواد غذایی رنگ‌دانه دار

خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های رنگ‌دانه دار باعث تغییر رنگ و زرد شدن کامپوزیت در بلندمدت می‌شوند.

طبق گفتهٔ دکتر هدی صالحی

تغییر رنگ کامپوزیت نسبت به لمینت سریع‌تر است؛ زیرا از مقاومت کمتری برخوردار است. به همین علت توصیه می‌شود بعد از انجام کامپوزیت از مواد غذایی که حاوی رنگ هستند کمتر مصرف کنید تا طول عمر کامپوزیتتان بیشتر شود.

در ادامه به برخی از خوراکی‌های ممنوعه پس از انجام کامپوزیت اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

  • قهوه
  • چای سیاه
  • سس قرمز
  • توت‌فرنگی
  • بلوبری
  • گوجه‌فرنگی

توصیه می‌شود! اگر مواد غذایی رنگ‌دانه دار مصرف کردید حتماً دهان و دندان خود را با آب بشویید و مسواک بزنید و برای مصرف نوشیدنی‌هایی چون چای و قهوه از نی استفاده کنید.

مواد غذایی اسیدی

برخی از خوراکی‌ها اسیدی هستند و قادرند باندینگ کامپوزیت خورده و عمر آن را کاهش دهند به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند در رژیم غذایی خود پس از کامپوزیت از مصرف خوراکی‌های در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم پرهیز کنید. مواد غذایی اسیدی عبارت‌اند از:

  • لیموترش
  • نوشیدنی‌های الکلی
  • آناناس
  • گوجه‌فرنگی
  • دهان‌شویه‌های حاوی الکل

مواد غذایی سفت

کامپوزیت‌ها از استحکام خوبی برخوردار است؛ اما نه آن‌قدر که بتوان با آن خوراکی‌های سفت مصرف کرد و ممکن است شکسته یا لب پر شوند به همین علت توصیه می‌شود غذاهای سفت کمتر مصرف شوند. برخی از خوراکی های سفت که باید از مصرف آن‌ها عبارت‌اند از:

  • سیب
  • آجیل
  • هویج
  • مواد غذایی دارای استخوان مانند جوجه کباب و ………
  • جویدن یخ

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

مواد غذایی چسبنده و قندی

کامپوزیت‌ها نوعی مواد خمیری شکل هستند که پزشک آن‌ها را بر روی دندان‌ها فرم می‌دهد و سپس با استفاده از  نور مخصوصی که توسط دستگاه لایت کیور تابیده می‌شوند در جای خود محکم می‌کند. به همین علت کامپوزیت با دندان‌های طبیعی هیچ تفاوتی ندارد و هر ماده‌ای که باعث آسیب به دندان طبیعی شود به کامپوزیت نیز آسیب وارد می‌کند. مواد غذایی قندی و چسبنده نیز جزو خوراکی‌های ممنوعه‌ای هستند که به کامپوزیت آسیب وارد می‌کنند و در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم و عبارت‌اند از:

  • کارامل
  • شکلات
  • آب‌نبات
  • تافی
  • آدامس

عادات اشتباه که به کامپوزیت آسیب وارد می کنند.

برخی از عادات اشتباهی که ما به‌صورت روزمره انجام می‌دهیم می‌توانند به کامپوزیت آسیب وارد کنند. در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم و عبارت‌اند از:

  • بازکردن کیسه با دندان
  • جویدن ناخن
  • جویدن یخ
  • سیگارکشیدن
  • جویدن سر مداد یا خودکار
  • دندان‌قروچه

عادات اشتباه که به کامپوزیت آسیب وارد می کنند. |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

آیا بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان می‌توان غذا خورد؟

یکی از سؤالاتی که در بین افراد متقاضی رایج است این است که آیا بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان می‌توان غذا خورد؟ در جواب این سؤال باید گفت کامپوزیت هیچ دوره نقاهتی ندارد و بعد از آن می‌توانید خوراکی‌های مجاز و مفید را مصرف کنید و منعی برای خوردن غذا وجود ندارد.

 

آیا بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان می‌توان غذا خورد؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت نباید چیزی خورد؟

همانطور که در مطالب بالا گفتیم، کامپوزیت هیچ دوره ی نقاهتی ندارد و با خیال راحت می توانید پس از کامپوزیت خوراکی های مناسب که به کامپوزیت آسیبی وارد نمی کنند مصرف کنید. و سوالی که پیش می آید این است تا چند ساعت بعد از کامپوزیت نباید چیزی خورد؟ در جواب این سوال باید گفت بهتر است تا 48 ساعت بعد  از کامپوزیت از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی هایی که تیره رنگ هستند پرهیز کنید. مصرف بیش از حد خوراکی های رنگ دانه دار  می توانند باعث آسیب به مینای دندان و زرد شدن کامپوزیت شوند

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت نباید چیزی خورد؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

عوارض ناشی از عدم رعایت رژیم غذایی پس از کامپوزیت دندان

توصیه می‌شود جهت حفظ سلامت و طول عمر کامپوزیت به رژیم غذایی داده شده توسط پزشک توجه کنید؛ مثلاً از نوشیدنی‌های رنگ‌دار، خوراکی سفت و چسبنده استفاده نکنید و یا مصرف آن‌ها را کاهش دهید. عدم رعایت رژیم غذایی پس از کامپوزیت باعث آسیب به دندان‌ها می‌شود و عوارض آن عبارت‌اند از:

  • تغییر رنگ کامپوزیت، زرد و یا لکه‌دار شدن آن
  • شل شدن کامپوزیت و یا افتادن آن از روی دندان
  • پوسیده شدن دندان زیر کامپوزیت و در نتیجه نیاز به برداشتن کامپوزیت و صرف هزینه‌های اضافی برای ترمیم دندان و جایگزین‌کردن کامپوزیت قبلی
  • عفونت لثه در نتیجه پیشرفت پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت
  • بوی بددهان بر اثر پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت
  • شکستن یا لب پرشدن کامپوزیت بر اثر گاز زدن خوراکی‌ها و مواد غذایی سفت

عوارض ناشی از عدم رعایت رژیم غذایی پس از کامپوزیت دندان |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

آیا مراقبت از کامپوزیت دندان با ونیر سرامیکی متفاوت است؟

گاهی اوقات ونیر سرامیکی (لمینت) جایگزین کامپوزیت می‌شود و سؤالی که به وجود می‌آید این است که آیا مراقبت بعد از کامپوزیت دندان با ونیر سرامیکی متفاوت است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت بله از نظر متخصصین دندانپزشکی زیبایی روش‌های مراقبت کامپوزیت و لمینت تا حدودی با یکدیگر متفاوت‌اند زیرا کامپوزیت نسبت به لمینت از استحکام کمتری برخوردار است و مراقبت از کامپوزیت دندان نسبت به لمینت کمی حساس‌تر و پیچیده‌تر است. همچنین نخ دندان و مسواک در لمینت بسیار راحت‌تر است و مانند کامپوزیت لازم نیست از خمیردندان مخصوص استفاده شود.

در لمینت مانند کامپوزیت نوشیدن مایعاتی چون قهوه و چایی مانعی ندارد و مشکلی ایجاد نمی‌کند. همچنین جویدن با دندان‌های لمینت شده راحت‌تر از کامپوزیت است و گاز زدن مواد سفت نیز مشکلی ایجاد نمی‌کند.

اگر بین لمینت و کامپوزیت دو به شک هستید مقاله ی لمینت بهتر است یا کامپوزیت؟ را مطالعه کنید.

آیا مراقبت از کامپوزیت دندان با ونیر سرامیکی متفاوت است؟ آیا مراقبت از کامپوزیت دندان با ونیر سرامیکی متفاوت است؟

آیا کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارد؟

سؤال بسیاری از افراد قبل از اقدام به کامپوزیت از دکتر هدی صالحی این است که آیا کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارد؟ در جواب این سؤال باید گفت بله مراقبت از کامپوزیت امری ضروری است؛ زیرا در صورت رعایت‌نکردن توصیه‌های پزشک، طول عمر کامپوزیت کم می‌شود و ظاهری ناخوشایند پیدا می‌کند. همچنین به لثه و دهان و دندانتان نیز آسیب وارد می‌کند.

به گفته دکتر هدی صالحی

اگر مراقبت‌های گفته شده توسط پزشک انجام نشود، دندان‌ها زیبایی و حالت طبیعی خود را از دست می دهند. همچنین ترمیم کامپوزیت دندان‌هایی که مراقبت ویژه‌ای ندارند به‌سختی انجام می‌شود، دندان و دهان دچار ویروس و باکتری می‌شوند که در نهایت دندان‌ها پوسیده شده و رنگ آن‌ها تغییر پیدا می‌کند.

آیا کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارد؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

آیا برندهای گران‌قیمت کامپوزیت هم نیاز به مراقبت دارد؟

برخی افراد بر این باورند که برندهای گران‌قیمت به مراقبت از کامپوزیت دندان احتیاج ندارند، درحالی‌که این تصور کاملاً اشتباه است و مراقبت از کامپوزیت آن‌قدر اهمیت دارد که حتی اگر از کامپوزیت ارزان‌قیمت نیز درست استفاده کنید می‌توانید سالیان طولانی از لبخند زیبا لذت ببرید.

آیا قلیان کشیدن بعد از کامپوزیت به دندان‌ها آسیب وارد می‌کند؟

بله یکی از توصیه‌های پزشکان جهت مراقبت از کامپوزیت دندان پرهیز از مصرف انواع دخانیات چون قلیان و سیگار است. دخانیات نه‌تنها به کامپوزیت بلکه به دندان و هر نوع روکشی آسیب وارد می‌کنند. در واقع باید این نکته را یادآور شویم که مواد ترمیمی هیچ‌گونه محافظتی برای دندان‌های کامپوزیت شده ایجاد نمی‌کنند.

آیا قلیان کشیدن بعد از کامپوزیت به دندان‌ها آسیب وارد می‌کند؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

چگونه از زرد شدن کامپوزیت دندانم جلوگیری کنم؟

تمامی دندان‌های روکش شده برای جلوگیری از زرد شدن و افزایش دوام نیاز به ترمیم و مراقبت دارند. توصیه ما به شما این است که هر 6 ماه یکبار برای تمیزکردن حرفه‌ای کامپوزیت به پزشکتان مراجعه کنید و به شستن دندان با مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه توجه کنید.

آیا کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارد؟ |دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان نی نی سایت

سؤال:

من امروز صبح دوتا دندون جلوم کامپوزیت کردم مشکل داشت؛ ولی دکتر گفت تا چند ساعت چایی و غذاهای رنگی نخور بعدش آزادی فقط چیزای سفت نخور. ولی دیروز یکی تو سایت گفت تا چند روز نباید غذای رنگی بخوری درسته؟ البته من کامپوزیت سفید نیس تقریباً مثل دندونای خودمه

پاسخ اول:

تا یه روز چایی و چیزایی رنگی نخور بعدشم چیزای سفت مثل تخمه نباید بخوری.

پاسخ دوم:

نه همون یه روز کافیه سخت نگیر

پاسخ سوم:

من ۲ سال پیش ۱دندون کامپوزیت کردم. دکتر گفت ۱ روز چای و موادی مثل زعفرون و… نخور.

پاسخ چهارم:

نهایت 8 ساعت نباید چیز رنگی بخوری مثل چای و قهوه

پاسخ پنجم:

راست گفته، تا یکی دو روز نخور.فقط برنج و ماست  بخور فعلاً تا ببینیم چی میشه .راستی واحدی چند انجام دادی؟؟ عکسشو میزاری ؟؟؟ منم کامپوزیت کردم

پاسخ ششم:

برنج با ماست بخور عزیزم…من دکترم بهم نگفت غذای رنگی نخور..اومدم خونه آش رشته خوردم واییییییییییی وقتی خودمو جلو آینه دیدم وحشت کردم دندونام سبز شده بود هرچقدرم مسواک زدم پاک نشد..دوباره مجبور شدم برم پیش دکتر، از اول برام درستش کرد.

پاسخ هفتم:

شیر، برنج و خورشت و میوه و کیک و بستنی و هرچی میتونی بخوری. غذاهای رب دار نخور میوه های سفت مثل سیب یا هویج گاز نزن تخمه و آجیل با دندونای جلو نخور.

نتیجه‌گیری

مراقبت از کامپوزیت دندان جهت حفظ زیبایی و دوام بسیار حائز اهمیت است، بر اساس توصیه‌های پزشکان سعی کنید از مصرف خوراکی‌های رنگ‌دانه دار، سفت و چسبنده پرهیز کنید، همچنین از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه استفاده کنید و هر شش ماه یکبار جهت بررسی و تمیزکردن حرفه‌ای کامپوزیت به پزشک خود مراجعه کنید.

برای مشاوره و استعلام قیمت جهت ونیر کامپوزیت در اصفهان و برداشتن ونیر از روی دندان توسط دکتر هدی صالحی می‌توانید با شماره‌تلفن 09100024663 تماس بگیرید، یا مطب ایشان به آدرس شاهین‌شهر، خیابان فردوسی، فرعی 1 غربی، ساختمان پزشکان ملت، واحد 10 مراجعه کنید، لطفاً قبل از مراجعه حضوری حتماً نوبت بگیرید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست