حساسیت دندان | درمان + علت

34
مقالات
بدون دیدگاه

حساسیت دندانی اتفاقی است که بیشتر افراد تجربه آن را دارند. علت اصلی حساسیت دندان‌ها آسیب دیدن مینای دندان که نقش محافظت از دندان را دارد. حساسیت دندان در همه سنین اتفاق می‌افتد. اگر فردی علائمی از حساسیت دندان داشته باشد باید در اسرع وقت برای درمان اقدام کند تا دندان‌هایشان آسیب بیشتری نبینند.

به کمک درمان های خانگی می‌توان حساسیت دندان ها را بهبود بخشید. اگر دندان ها دچار اسیب های شدیدی مانند تحلیل مینای دندان و نمایان شدن ریشه دندان‌ها شده باشند، باید از درمان های تخصصی مانند پیوند لثه و باندیگ دندان استفاده کنند.

دکتر هدی صالحی متخصص دندان پزشکی ترمیمی و زیبایی در اصفهان اطلاعات کاملی را درمورد علت‌های حساسیت دندان و درمان آن در این مقاله توضیح داده اند. با ما همراه باشید.

تماس با دکتر هدی صالحی متخصص ترمیم و زیبایی در اصفهان

علت حساسیت دندان چیست؟

علت حساسیت دندان‌ها تحریک شدن اعصاب لایه‌های زیر مینای دندان است. حال عواملی که باعث حساسیت دندان ها و تحریک اعصاب عاج دندان می‌شوند، را بیان میکنیم:

  • تحلیل مینای دندان: مینای دندان لایه‌ای بدون عصب است که از عاج دندان محافظت می‌کند. اگر به هر دلیل مینای دندان آسیب ببیند و دچار تحلیل شود علائم حساسیت دندانی مشاهده می‌شوند.
  • تحلیل لثه: تحلیل لثه به تخریب و پسرفت بافت لثه در حاشیه دندان گفته می‌شود. در اثر عقب رفتن خط لثه، ریشه دندان‌ها نمایان می‌شود و موجب حساسیت دندان و پوسیدگی دندان می‌شود.
  • دندان‌قروچه: به هم فشردن دندان‌ها در خواب و در هنگام فشار روانی می‌تواند به مینای دندان آسیب بزند و موجب تحریک شدن اعصاب دندان شود.
  • پر کردن دندان: در برخی از افرادی که به تازگی دندان‌هایشان را پرکرده‌اند و یا روکش دندان گذاشته‌اند، احتمال دارد تا چند روز علائم حساسیت دندان را داشته باشند. حساسیت دندان بعد از پر کردن اغلب به دلیل تراشیدن سطح دندان است که به‌مرور زمان بهبود می‌یابد.
  • محکم مسواک زدن: مسواک زدن یک اقدام مهم برای حفظ سلامتی دندان و لثه می‌باشد؛ اما اگر همین مسواک زدن ساده به روشی درست انجام نشود می‌تواند به مینای دندان آسیب بزند و موجب حساسیت دندان و یا خراشیده شدن سطح ونیر کامپوزیت شود.
    برای مسواک زدن اصولی به این صورت است که با مسواکی نرم و به صورت دورانی و عمودی دندان‌ها را تمیز کنید.

 اگر به تازگی دندان‌هایتان را کامپوزیت ونیر کرده‌اید و نمی‌دانید که از کدام خمیر دندان و مسواک استفاده کنید، دو مقاله راهنمای انتخاب مسواک مناسب ونیر کامپوزیت و خمیر دندان مناسب ونیر کامپوزیت را مطالعه فرمایید.

 علت حساسیت دندان

درمان دندانپزشکی حساسیت دندان

درمان دقیق حساسیت دندان‌ها، پس مشخص شدن علت آن تعیین می‌شود. درمان‌های خانگی حساسیت دندانی بیشتر جنبه کم شدن و تسکین درد را دارند و پس از مدت کوتاهی دوباره علائم آن ظاهر می‌شوند و فرد نیاز به یک درمان اساسی نیاز پیدا می‌کند.

پس بهتر است قبل از آنکه در یک شرایط غیر مساعد با دندان درد شدید غافل‌گیر شوید، برای درمان حساسیت دندانی اقدام کنید. حال به درمان‌ها احتمالی حساسیت دندان اشاره می‌کنیم:

باندینگ دندان:

باندینگ دندانی روش موفقیت‌آمیز برای استحکام سطح خارجی دندان و درمان حساسیت دندانی است. هدف از باندینگ دندان قرار دادن یک لایه رزین کامپوزیت بر روی دندان، برای ترمیم دندان‌هایی که ترک‌خورده‌اند یا قسمتی از دندان نمایان شده است.

فلوراید ترابی:

فلوراید تراپی یک روش کاملاً ایمن برای تقویت مینای دندان است. برای درمان حساسیت دندان با فلوراید تراپی دندان‌پزشک ژل فوم یا وارنیش فلوراید را روی دندان‌های بیمار اعمال می‌کند. انجام فلوراید درمانی برای بزرگ‌سالان و کودکان در مطب‌های دندانپزشکی انجام می‌شود که نسبت به استفاده خمیر دندان و دهان‌شویه حاوی فلوراید اثربخشی بیشتری دارد.

درمان دندانپزشکی حساسیت دندان ها

عصب‌کشی:

افرادی که عفونت به ریشه دندان رسیده است نیاز به درمان ریشه دارند. پس از عصب‌کشی و روکش کردن دندان تمامی علائم و دردهای حساسیت دندان از بین می‌رود.

پیوند لثه:

پیوند لثه برای بیمارانی تجویز می‌شود که بافت لثه در حاشیه دندان تحلیل رفته و ریشه دندان نمایان شده باشد. جراحی پیوند لثه به این صورت است که بخشی از لثه سالم را به قسمت موردنظر پیوند می‌زنند. امروزه برای درمان بیماری‌های پریودنتال و رفع حساسیت دندانی مانند تحلیل لثه  از روش‌های کم تهاجمی مانند لیزر درمانی استفاده می‌کنند.

استفاده از محصولات حاوی فلوراید تراپی:

دندان‌پزشکان به بیمارانی که به تازگی درگیر حساسیت دندانی شده‌اند و مشکل جدی برای دندان‌های آن‌ها ایجاد نشده است، استفاده از محصولات حاوی فلوراید را تجویز می‌کنند. استفاده از خمیردندان، دهان‌شویه، ژل و تری حاوی فلوراید، به درمان حساسیت دندان‌ها کمک می‌کند.

برای درمان خانگی حساسیت دندان چه کار هایی می‌توان انجام داد؟

برای درمان حساسیت دندان در خانه اقدام مهم و مثمر ثمری که می‌توانید انجام دهید استفاده از خمیردندان‌های فلورایددار و مسواک نرم و توجه بیشتر به بهداشت دهان و لثه ها است. حساسیت دندان‌ها تجربه‌ای ناخوشایند است که اگر به آن توجه نکنید نیاز به درمان‌های دندان‌پزشکی خواهید داشت.

 اگر جزو افرادی هستید که شب‌ها در هنگام خواب عادت به دندان‌قروچه دارید بهتر است از محافظ‌های شبانه کمک بگیرید. محافظ‌ شبانه دندان در داروخانه‌ها موجود هستند.

حساسیت دندان بعد از لمینت دندان

بسیاری از افرادی که حساسیت دندان بعد از لمینت دندان را تجربه می‌کنند، حساس شدن دندان‌ها به سرما و گرما در چند روز اول طبیعی بوده و باید پس از یک 7 تا 10 روز بهبود پیدا کند. در غیر این صورت حتماً به دندان‌پزشک زیبایی خود گزارش کنید تا تدابیر لازم را صورت دهد.

حساسیت شدید دندان پس از لمینت سرامیکی می‌تواند به دلیل یک از عوامل زیر رخ دهد:

  1. تراش بیش از حد دندان و آسیب دیدن مینای دندان
  2. عدم نصب صحیح لمینت سرامیکی بر روی دندان
  3. مراجعه به دندانپزشکی که در زمینه زیبایی و ترمیمی مهارت و دانش لازم را نداشته است.
  4. پوسیدگی دندان زیر لمینت سرامیکی
  5.  حساسیت نشان دادن دندان‌ها به مواد لیمنت سرامیکی

• برای به حداقل رساندن عوارض پس از لمنت دندان روش های پیشرفته تر مانند لمینت بدون تراش توسط دندان‌پزشکان ماهر انجام میشود.

حساسیت دندان بعد از بلیچینگ

حساسیت دندان بعد از بلیچینگ در افرادی که دندان‌های حساسی دارند به‌صورت شدیدتری تجربه می‌شود. علت ان هم این است که مواد سفیدکننده بلیچینگ مانند پراکسداز بر روی عاج دندان اثر می‌گذارد و حساسیت دندانی را تشدید می‌کند. برای چنین افرادی دندان‌پزشک زیبایی از دوز های ملایم‌تر بلیچینگ استفاده می‌کند.

با انجام مراقبت‌های ویژه پس از بلیچنگ حساسیت دندان سریع‌تر رفع می‌شود.

حساسیت دندان بعد از بلیچینگ

علائم حساسیت دندانی

از جمله علائم شایع حساسیت دندان، دردهای تیز و ناگهانی دندان است. محرک‌های مختلفی از جمله عبور هوای از میان دندان، مواد غذایی سرو گرم، جویدن مواد غذایی و خوراکی‌های شیرین و یا ترش (اسیدی) موجب بروز علائم حساسیت دندانی می‌شوند.

علاوه بر دندان‌ دردهای مقطعی اگر علائم التهاب لثه داشتید نیز برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های پریودنتال و حساسیت دندانی به دندان‌پزشک جهت معاینه و درمان مراجعه کنید. علائم التهاب لثه شامل تورم و قرمزی لثه، خونریزی لثه و تغییر حالت بافت لثه می‌باشند.

چگونه میتوان از حساسیت دندان جلوگیری کرد؟

اگر تنها یکی یا دو بار با علائمی مانند تیر کشیدن دندان مواجه شده‌اید بهتر است حتماً راهی پیشگیری از حساسیت دندان را در روتین مراقبت از دندان‌هایتان قرار دهید.

جلوگیری از حساسیت دندان ها

حال چند نکته برای حفظ سلامت دندان‌ها و جلوگیری از بورز حساسیت دندانی به شما پیشنهاد می‌کنیم:

  • استفاده از خمیردندان فلورایددار
  •  استفاده از مسواک نرم (soft)
  • تصحیح روش مسواک زدن
  • مسواک زدن پس از مصرف شیرینی‌ها
  • کنترل اسیدیته دهان
  • ترک عادت دندان قروچه
  • مراجعه به دندان‌پزشک هر 6 ماه یک‌بار
  • در صورت ابتلا به ری فلاکس معده برای درمان ان اقدام کنید.

این حساسیت دندان‌ها، نشانه خراب شدن دندان است؟

خیر، حساسیت دندانی به موقعیتی گفته می‌شود که بنا به دلایل مختلفی پوشش‌های دندان از جمله مینا و لثه تحلیل رفته‌اند و لایه‌های زیرین دندان که حاوی سلول‌های عصبی هستند در تماس با سرما و گرما ترشی و… قرارگرفته‌اند.

پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها و پلاک‌ها لایه‌های دندان را تخریب کنند.

پس انجام درمان‌های اصلاح طرح لبخند نیز حساسیت دندانی رخ می‌دهد که اغلب گذرا هستند و پس از چند روز، این علائم از بین می‌رود؛ اما اگر حساسیت دندان‌ها بیش از 10 روز طول کشید باید به دندانپزشک اطلاع داده شود.

دکتر هدی صالحی در اصفهان انواع درمان‌های زیبایی و ترمیمی را با به‌روزترین تجهیزات و متدها دندانپزشکی و حداقل‌ترین عوارض انجام می‌دهند. اگر قصد زیباسازی لبخند خود را دارید می‌توانید به مطب ایشان واقع در توحید میانی مراجعه کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست