بیلداپ دندان

15
مقالات
بدون دیدگاه

 بیلداپ دندان یک درمان ترمیمی است که عموماً پس از درمان سطحی و عمیق پوسیدگی دندان، برای حفظ ساختار دندان انجام می‌شود. مواد بیلداپ بر روی دندان قرار می‌گیرد و سطح دندان را پوشش می‌دهد. ترمیم دندان به روش بیلداپ علاوه بر جنبه محافظتی، برای بازسازی ظاهر دندان پس از ترمیم پوسیدگی کاربرد دارد.

شاید تصور کنید بیلداپ دندان همان روکش دندان است در کنار شباهت‌هایی که به یکدیگر دارند، اما روش اجرای این دو درمان کاملاً از یکدیگر متفاوت است. دکتر هدی صالحی دندانپزشک متخصص زیبایی و ترمیمی در اصفهان، به طور کامل به در مورد روش ترمیمی بیلداپ دندان توضیح داده‌اند.

اطلاعاتی که در این مقاله خواهید خواند شامل انواع بیلداپ، روش اجرای ان، تفاوت بیلداپ با روکش دندان، هزینه بیلداپ و ماندگاری این درمان است.

تماس با دکتر هدی صالحی متخصص ترمیم و زیبایی در اصفهان

بیلداپ دندان چیست؟

بیلداپ یک درمان ترمیمی برای دندان‌های پوسیده و آسیب دیده است. با قرار گرفتن مواد بیلداپ روی دندان، به نوعی از دندان محافظت می‌شود تا از تخریب بیشتر ان جلوگیری شود و ظاهر دندان بهبود یابد.
بیلداپ دندان برای افرادی که نیاز به ترمیم دندان‌های شکسته و لب پر شده یا ترمیم دندان‌های پوسیده پس از عصب‌کشی دارند، استفاده می‌شود.

بیلداپ دندان یک درمان متداول در دندانپزشکی است که می‌توان به عنوان مزایای آن به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ ساختار دندان: بیلداپ به حفظ حداکثر ساختار دندان طبیعی کمک می‌کند.
  • هزینه کمتر: بیلداپ معمولاً ارزان‌تر از روکش دندان است.
  • انجام در یک جلسه: بیلداپ معمولاً در یک جلسه انجام می‌شود.

البته ممکن است بیلداپ به اندازه روکش دندان عمر نکند و در صورت عدم مراقبت از آن دچار لب‌پریدگی یا شکستگی شود که جز معایب آن به شمار می‌رود. تغییر رنگ بیلداپ در مرور زمان یکی دیگر از مشکلات آن است که درصد کمی از بیماران پس از چند سال گزارش کرده‌اند.

انواع جنس بیلداپ دندان

بیلداپ دندان را می‌توان بر اساس نوع مواد به کار رفته نیز دسته‌بندی کرد. انتخاب نوع بیلداپ به عوامل مختلفی مانند میزان آسیب دیدگی دندان، موقعیت دندان و هزینه بستگی دارد. دندانپزشکی شما با بررسی وضعیت دندان شما می‌تواند بهترین نوع بیلداپ را به شما پیشنهاد دهد. برای ترمیم دندان به روش بیلداپ از دو ماده کامپوزیت و امالگام استفاده می‌شود.

  1. بیلداپ کامپوزیت:

کامپوزیت یک ماده همرنگ دندان است که برای ترمیم دندان‌های جلویی و خلفی استفاده می‌شود. بیلداپ کامپوزیت ظاهر طبیعی دارد و به حفظ زیبایی لبخند شما کمک می‌کند.

  1. بیلداپ آمالگام:

آمالگام یک ماده فلزی است که برای ترمیم دندان‌های خلفی (دندان‌های اسیاب) استفاده می‌شود. بیلداپ آمالگام از استحکام بالایی برخوردار است و برای دندان‌هایی که تحت فشار زیادی هستند، مناسب است.

انواع بیلداپ دندان

هزینه و قیمت بیلداپ دندان چه قدر است؟

برای اطلاع از قیمت و هزینه دقیق بیلداپ دندان باید توسط دندان‌پزشک زیبایی معاینه شوید. اگر نیاز به درمان‌های درگیری مانند درمان ریشه، جرم‌گیری و ترمیم پوسیدگی دندان نیز داشته باشید، هزینه نهایی شما افزایش خواهد داشت.

همانگونه که متوجه شدید، مواد مختلفی مانند کامپوزیت و آمالگام برای بیلداپ استفاده می‌شوند و هر کدام از این مواد قیمت شان با هم متفاوت است. هرچه دندان بیشتر آسیب‌دیده باشد، به مواد و زمان بیشتری برای ترمیم نیاز دارد و هزینه بیلداپ بیشتر خواهد بود.

دکتر صالحی برای مراجعه‌کنندگان خود جدای از قیمت مواد بیلداپ، از مواد باکیفیت و مرغوبی استفاده کند تا برای سالیان سال برای مراجعه‌کننده کارایی و ماندگاری داشته باشد. اگر به دلیل هزینه کمتر، از مواد باکیفیت نامطلوب استفاده شود، پس از چند ماه بیلداپ اسیب می‌بیند و نیاز به ترمیم و پرداخت هزینه مجدد خواهد داشت.

ماندگاری بیلداپ چه قدر است؟

به طور میانگین طول عمر بیلداپ بین 10 تا 5 سال است و اگر بیلداپ از مواد باکیفیت توسط یک دندانپزشکی ماهر انجام شده باشد و فرد نیز مراقبت‌های لازم را صورت دهد می‌تواند تا بیش از 10 سال نیز عمر کند.

عواملی نیز بر ماندگاری بیلداپ اثر می‌گذارند که برای شما آن‌ها را شرح می‌دهیم:

هرچه دندان ترمیم شده سالم‌تر باشد، بیلداپ عمر طولانی‌تری خواهد داشت. اگر دندان بسیار پوسیده باشد و از استحکام کافی برخوردار نباشد، حتی پس از ترمیم با بیلداپ نیز ماندگاری زیادی نخواهد داشت و نیاز به درمان‌های پیشرفته‌تر دارد.

دندان‌هایی که در معرض فشار بیشتری هستند، مانند دندان‌های آسیاب، ممکن است بیلداپ دندان‌شان زودتر لب‌پر یا شکسته شود. در نتیجه محل دندان ترمیم شده در قوس فکی از عوامل مؤثر بر طول عمر بیلداپ دندان است.

قطعاً افرادی که به بهداشت دهان و دندان‌های خود توجه می‌کنند به حفظ سلامت بیلداپ و افزایش طول عمر آن کمک می‌کنند. با این حال، ممکن است بیلداپ زودتر یا دیرتر نیاز به ترمیم یا تعویض داشته باشد.

ماندگاری بیلداپ دندان

بررسی تفاوت‌های دو روش ترمیمی بیلداپ و روکش دندان

انتخاب بین بیلداپ و روکش به عوامل مختلفی مانند میزان آسیب دیدگی دندان، سلامت دندان، بودجه و انتظارات شما بستگی دارد. دندانپزشک شما می‌تواند با بررسی وضعیت دندان شما بهترین روش را برای ترمیم آن به شما پیشنهاد دهد.

بیلداپ و روکش دندان هر دو روش‌هایی برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده هستند، اما تفاوت‌های مهمی بین آن‌ها وجود دارد، که میتوانی در جدول زیر مشاهده کنید:

ویژگی  بیلداپ دندان  روکش دندان
میزان تراش دندان در بیلداپ، فقط قسمت‌های آسیب‌دیده دندان تراشیده می‌شوند و ساختار سالم دندان حفظ می‌شود.  در روکش، برای ایجاد فضای لازم برای روکش، مقدار قابل توجهی از سطح دندان تراشیده می‌شود.
میزان پوشش دندان بیلداپ به حفظ حداکثر ساختار دندان طبیعی کمک می‌کند.  روکش بخش زیادی از ساختار طبیعی دندان را جایگزین می‌کند.
هدف از درمان بیلداپ برای ترمیم دندان‌های شکسته، لب پر شده، پوسیده و یا فرسوده که نیاز به بازسازی دارند، استفاده می‌شود. روکش برای ترمیم دندان‌های آسیب‌دیده که به شدت ضعیف شده‌اند، یا برای زیبایی دندان‌ها در موارد تغییر رنگ یا ناهنجاری‌های ظاهری استفاده می‌شود.

هزینه  بیلداپ معمولاً ارزان‌تر از روکش است. روکش به دلیل نیاز به مواد بیشتر و مراحل ساخت در لابراتوار، گران‌تر از بیلداپ است.
ماندگاری  بیلداپ با رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند تا 10 سال یا بیشتر عمر کند. روکش با مراقبت مناسب می‌تواند تا 15 سال یا بیشتر عمر کند.

ترمیم دندان عصب کشی شده به روش بیلداپ

عصب کشی دندان که به درمان ریشه نیز معروف است، یک روش درمانی برای دندان‌های آسیب‌دیده و عفونی است. در این روش، پالپ دندان که شامل عصب و رگ‌های خونی است، برداشته می‌شود و کانال ریشه دندان پاکسازی و ضدعفونی می‌شود. سپس کانال ریشه با مواد مخصوص پر می‌شود و در نهایت دندان ترمیم می‌شود.
بیلداپ دندان پس از عصب کشی یک روش ترمیمی است که برای بازسازی و ترمیم دندان پس از درمان ریشه استفاده می‌شود. در این روش، دندانپزشک با استفاده از مواد مخصوص بیلداپ، قسمت‌های آسیب‌دیده دندان را ترمیم و بازسازی می‌کند.

عصب کشی می‌تواند باعث ضعیف شدن دندان شود. بیلداپ و بازسازی دندان به حفظ ساختار دندان و جلوگیری از شکستگی آن کمک می‌کند و باعث می‌شود دندان را برای تحمل فشار ناشی از جویدن مقاوم باشد.

بیلداپ با ایجاد یک سطح صاف و صیقلی، از پوسیدگی مجدد دندان جلوگیری می‌کند وبا بهبود ظاهر دندان، لبخند زیباتری را برای شما به ارمغان بیاورد.

مراحل بیلداپ دندان چگونه است؟

درمان بیلداپ در یک جلسه قبل انجام است. قبل از شروع درمان به فرد بی‌حسی تزریق می‌شود و فرد درد خاصی را متحمل نخواهد شد.

شرح مراحل بیلداپ دندان:

  1. معاینه دندان: دندانپزشک ابتدا دندان شما را معاینه می‌کند تا از سلامت آن اطمینان حاصل کند.
  2. آماده‌سازی دندان: دندانپزشکی قسمت‌های پوسیده و آسیب‌دیده دندان را تراش می‌دهد؛ و در صورت نیاز درمان ریشه و پوسیدگی دندان انجام می‌دهد تا از تخریب بیشتر دندان جلوگیری شود.
  3. قرار دادن مواد بیلداپ:  پس از اتمام درمان پوسیدگی دندان، دندانپزشکی مواد بیلداپ را به صورت لایه لایه روی دندان قرار می‌دهد و آن را فرم می‌دهد و سپس با نور مخصوصی سفت می‌کند.
  4. صاف کردن و صیقل دادن: دندانپزشک سطح بیلداپ را صاف و صیقلی می‌کند تا با دندان‌های مجاور هماهنگ شود. دندانپزشک با گرفتن تست بایت اطمینان حاصل میکند که بیلداپ دندان برای جویدن به خوبی فرم گرفته است و فرد مشکلی با آن ندارد.

نحوه انجام بیلداپ دندان

خلاصه مطلب:

همانگونه که دریافتید بیلداپ یک لایهِ پوششی است که روی سطح دندان قرار می‌گیرد و مرحله دوم بیشتر درمان‌های ترمیمی است. بیلداپ برخلاف روکش دندان تنها قسمتی از سطح دندان را پوشش می‌دهد و اغلب برای دندان‌هایی استفاده می‌شود که از استحکام خوبی برخوردار هستند. از دو ماده امالگام (فیلر نقره‌ای رنگ) و کامپوزیت برای انجام بیلداپ استفاده می‌شود. امالگام مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد و در مقابل کامپوزیت از زیباتر و دارای قیمت بیشتری است.

ساکنین گرامی اصفهان اگر نیاز به مشاوره در زمینه اصلاح طرح لبخند دارید می‌توانید از دکتر صالحی دندانپزشک زیبایی مشاوره حضوری و آنلاین دریافت کنید. برای دریافت نوبت با شماره 09100024663 تماس حاصل کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست