لمینت دندان در بارداری

لمینت دندان در بارداری
14
مقالات
بدون دیدگاه

برخی از خانم‌های باردار در حین بارداری خود تصمیم به لمینت کردن دندان‌هایشان می‌گیرند اما به دلیل حساس بودن این دوره و تأثیرپذیری جنین از مادر سؤال پیش می اید که آیا لمینت کردن دندان برای جنین و مادر خطری دارد یا خیر؟

در این مطلب دکتر هدی صالحی دندان‌پزشک زیبایی و ترمیمی در اصفهان ، به این سؤال خانم‌های باردار پاسخ داده‌اند و شرایط گوناگون را بررسی کرده‌اند. اگر شما باردار هستید یا قصد مادر شدن دارید و می‌خواهید لیمنت دندان انجام دهید، این مطلب برای شما مفید است و می‌تواند راهنمای خوبی برای زمان‌بندی لمینت کردن دندان‌هایتان باشد.

تماس با دکتر هدی صالحی متخصص ترمیم و زیبایی در اصفهان

آیا خانم باردار می‌تواند لمینت دندان انجام دهد؟

در حالت کلی لمینت دندان( ونیر کامپوزیت، لمینت سرامیکی ) در بارداری توسط هیچ یک از برجسته‌ترین دندان‌پزشکان زیبایی توصیه نمی‌شود. لمینت دندان ، یک درمان زیبایی محسوب می‌شود و انجام ان در زمان بارداری ضرورتی ندارد. مراحل انجام لمینت دندان برای افراد عادی در سنین مختلف عوارضی نخواهد داشت اما خانم‌های باردار به دلیل وجود جنین در شکم و مبادلات تغذیه‌ای با جنین در شرایط ویژه‌ای قرار دارند و باید در طی این 9 ماه ملاحظاتی را انجام دهند.

هر سه ماه در بارداری قسمتی از رشد جنین کامل می‌شود و مراقبت‌های ویژه ی خود را دارد. هر درمان دندان‌پزشکی برای خانم‌های باردار باید با مشورت متخصص زنان انجام شود.

ایا انجام لمینت دندان در بارداری مجاز است؟

دکتر صالحی به خانم‌های بارداری که برای انجام لمینت دندان به ایشان مراجعه می‌کنند، توصیه می‌کنند پس از بارداری یا قبل از آن برای لمینت دندان اقدام کنند و طی این  ماه ها از انجام درمان‌های اصلاح طرح لبخند مانند بلیچینگ و کامپوزیت خودداری کنند. چرا که در این 9 ماه اولویت سلامت و آرامش  مادر و جنین است و انجام هر کاری که باعث ایجاد تنش برای مادر و جنین شود، توصیه نمی‌شود.

متخصصان زنان توصیه می‌کنند قبل از اقدام به بارداری مادر حتماً تمامی درمان‌های دندان‌پزشکی خود را انجام دهد تا در مدت بارداری با دندان‌ درد مواجه نشوند و نیازی به درمان‌های دشوار دندانپزشکی نداشته باشند.

یکی از اقدامات مهم قبل از لمینت دندان درمان پوسیدگی‌های دندان و بیماری‌های لثه است. هرچند که این پوسیدگی‌ها سطحی و ناچیز باشند برای افزایش طول عمر لمینت دندان باید درمان‌های لازم انجام شود که خود این مرحله، برای خانم‌های باردار اذیت کننده و مشکل سازاست.

خطرات و عوارض لمینت دندان برای مادران باردار چیست؟

عوارض و خطرات لمینت دندان برای خانم ‌باردار نه تنها برای خودشان بلکه برای جنین نیز مشکل ایجاد می‌کند. بار روانی دندانپزشکی، تحمل درد و سختی در حین مراحل انجام لمینت دندان و حساس شدن دندان‌ها در چند روز اولیه پس از لمینت دندان و مصرف داروهای مسکن  از جمله مشکلات و عوارض لمینت دندان برای خانم‌های باردار است.

در صورتی که قبل یا پس از بارداری مادر ظرفیت تحمل بالاتری دارد و مطمئن خواهیم بود که هیچ گونه خطری سلامت نوزاد را تهدید نمی‌کند.

حال به چند مورد از عواملی که باعث بروز عوارض لمینت دندان در بارداری می‌شوند را اشاره می‌کنیم:

  1. تغییرات هورمونی: در دوران بارداری، تغییرات هورمونی زیادی در بدن زن رخ می‌دهد که می‌تواند بر سلامت لثه و دندان تأثیر بگذارد. این تغییرات هورمونی می‌توانند خطر ابتلا به التهاب لثه و خونریزی آن را افزایش دهند، که انجام لمینت را در این دوران دشوارتر می‌کند.
  2. ضرورت عکس برداری با اشعه ایکس: برای انجام لمینت، معمولاً از عکس‌های رادیوگرافی برای بررسی وضعیت دندان‌ها استفاده می‌شود. با وجود اینکه میزان تابش اشعه ایکس در دندانپزشکی کنترل شده است و از لباس‌های مخصوص استفاده می‌شود، اما به دلیل احتیاط در دوران بارداری، از تجویز آن برای خانم‌های باردار خودداری می‌شود.
  3. مصرف دارو: در برخی موارد، برای انجام لمینت نیاز به استفاده از داروهای آرام‌بخش یا بی‌حسی موضعی است. مصرف این داروها در دوران بارداری می‌تواند برای جنین خطرناک باشد.
  4. استرس: انجام لمینت دندان و مراجعه به دندانپزشکی می‌تواند برای برخی افراد استرس‌زا باشد. استرس زیاد در دوران بارداری می‌تواند برای سلامتی مادر و جنین مضر باشد.
  5. بروز التهاب لثه و دندان‌درد: افرادی که دندان‌ها و لثه‌های حساسی دارند، امکان دارد پس از لمینت دندان با عوارضی همچون التهاب لثه و دندان درد مواجه شوند و نیاز به مصرف داروهای مسکن داشته باشند.
    خانم‌های باردار مجاز به مصرف سرخود داروهای مسکن و انتی بیوتیک نیستند و حتماً باید داروهای مسکن برای درد دندان پس از لمینت را با اجازه متخصص زنان مصرف کنند تا مشکلی در رشد جنین پیش نیاید.

بررسی عوارض و خطرات لمینت دندان برای خانم باردار

آیا لمینت کردن دندان در دوران شیردهی ممانعتی دارد؟

مادران در دروان شیردهی هیچ ممانعتی برای انجام درمان‌های ترمیمی و زیبایی دندانپزشکی ندارند و می‌توانند با خیال راحت به دندانپزشک متخصص مراجعه کنند. دوران شیردهی بسیار متأثر از شرایط بدنی مادر است اما به گفته دندان‌پزشکان ، داروی بی‌حسی، قرص‌ها انتی بیوتیک و مسکن تأثیری بر شیر مادر نمی‌گذارند و مادران می‌توانند برای انجام لمینت پس از تولد فرزند اقدام کنند.

خانم‌هایی که به تازگی مادر شده‌اند و قسمتی از دندان‌های جلویشان شکسته است و اسیب جدی دیده‌اند، نیازی نیست که تا زمان گرفتن کودک از شیر صبر کنند بلکه می‌توانند برای ترمیم دندان خود در دوران شیردهی، به دندانپزشک زیبایی مراجعه کنند.

آیا انجام ونیر کامپوزیت دندان به منظور ترمیم دندان برای خانم‌های باردار ضرری دارد؟

برای بعضی از خانم‌ها پیش میاید که در دوران بارداری خود برای انجام درمان‌های ضروری به دندانپزشکی مراجعه کنند. یکی از روش‌های ترمیم و باندینگ دندان، استفاده از کامپوزیت است که بعد از درمان‌هایی مانند عصب‌کشی انجام می‌شود. در چنین شرایط خاص و ضروری، انجام کامپوزیت دندان ممانعتی ندارد. اگر خانم باردار در شرایط ویژه‌ای است باید حتماً با متخصص زنان خود مشورت کند و دندانپزشک خود را مطلع کند تا او پروتکل‌های لازم را رعایت کند.

اگر در دوران بارداری نیاز به انجام کامپوزیت دندان داشتید، مناسب‌ترین زمان برای مراجعه به دندانپزشکی سه ماه دوم بارداری است. در سه ماه دوم وضعیت مادر و رشد جنین برای انجام درمان دندانپزشکی و مصرف داروهای مورد نیاز مناسب‌تر است.

در سه ماهه اول بارداری حساس‌ترین دوره رشد جنین است و هرگونه درمان یا دارویی می‌تواند بر روند رشد جنین تأثیر بگذار. به همین دلیل توصیه می‌شود که تا جای ممکن از انجام درمان‌های ترمیمی با کامپوزیت در سه ‌ماهه اول بارداری خودداری کنید.

نتیجه گیری و سخن پایانی:

لمینت دندان یک اقدامات اصلاح طرح لبخند، لمینت دندان است. امروزه همه افراد به آراستگی خود اهمیت زیادی می‌دهند و لمینت دندان نیز بسیار مورد استقبال افراد جامعه قرار گرفته است.

لیمنت کردن دندان برای افرادی با شرایط عادی  در صورتی که توسط دندانپزشک زیبایی ماهر و با تجربه انجام شود، عوارض خاصی به دنبال نخواهد داشت. اما خانم‌های باردار و جنین در حال رشد، در شرایط ویژه‌ای قرار دارند و نمی‌توان بدون بررسی همه جوانب، درمان‌های زیبایی غیر ضروری دندان  را انجام داد.

همانگونه که متوجه شدید،  به توصیه دندان پزشکان متخصص بهتراست  که لمینت دندان در دوران  بارداری انجام نشود. دندان‌پزشکان تنها درمان‌های ضروری دندانپزشکی، مانند دندان‌درد شدید را با مشورت متخصص زنان و زایمان ،انجام می‌دهند.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست