آیا سیگار کشیدن بعد از کامپوزیت امکان پذیر است؟

221
مقالات
بدون دیدگاه

همان‌طور که می‌دانید یکی از عوارض سیگار تغییر رنگ دندان‌ها است به همین علت بسیاری از افراد سیگاری برای کامپوزیت دندان‌هایشان اقدام می‌کنند، حال دغدغة این افراد سیگار کشیدن بعد از کامپوزیت است به همین علت بسیار سؤال می‌پرسند که تأثیر سیگار بر کامپوزیت دندان چیست؟

آیا سیگار باعث پوسیدگی کامپوزیت می‌شود؟ چگونه آسیب‌های ناشی از کشیدن سیگار بعد از کامپوزیت دندان را کاهش دهیم؟ افراد سیگاری لمینت کنند یا کامپوزیت، کدام بهتر است؟ آیا مصرف الکل باعث تخریب کامپوزیت دندان می‌شود؟ آیا سیگار کشیدن می‌تواند باعث جدایی کامپوزیت دندان شود؟ دکتر هدی صالحی دندانپزشکی زیبایی در اصفهان قصد دارند به سؤالات مطرح شده پاسخ دهند.

تأثیر سیگار بر کامپوزیت دندان

در زمان مراجعه جهت کامپوزیت متخصص به شما توصیه می‌کند که از مصرف سیگار پرهیز کنید؛ ولی اگر این کار برایتان امکان‌پذیر نبود میزان مصرف دخانیات را در طول روز کاهش دهید؛ زیرا سیگار بر روی کامپوزیت عوارض بسیاری دارد، حال ممکن است برایتان سؤال پیش‌آمده که سیگار بر روی کامپوزیت چه عوارضی دارد؟

سیگار نوعی ماده شیمیایی است که می‌تواند با کامپوزیت واکنش نشان داده و باعث تغییر رنگ آن شود، همچنین مشکل دیگری با کشیدن سیگار برای کامپوزیت به وجود می‌آید این است که دهان خشک شده و همین امر موجب ترک و یا شکستگی کامپوزیت می‌شود.

از دیگر اثرات مخرب سیگار بر روی کامپوزیت و دندان تحلیل لثه است که باعث لق شدن کامپوزیت دندان می‌شود و ظاهر دندان تغییر می‌کند.

مصرف سیگار بافت کامپوزیت را نرم کرده و همین امر در آینده موجب ترک و یا شکستگی می‌شود و تمامی موارد گفته شده طول کامپوزیت را کاهش داده و در نهایت بایستی کامپوزیت زودتر از موعد تعویض شود.

به گفته دکتر هدی صالحی

برای حفظ سلامت دندان‌ها و طول عمر کامپوزیت بایستی مصرف سیگار را حذف کرده و هر شش ماه یکبار جهت معاینه دندان‌هایتان به دندانپزشک مراجعه کنید.

تأثیر سیگار بر کامپوزیت دندان

آیا سیگار باعث پوسیدگی کامپوزیت می‌شود؟

همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم کشیدن سیگار باعث نرم شدن ساختار کامپوزیت شده که در آینده منجر به ترک و یا شکستگی کامپوزیت می‌شود، حال مواد قندی و یا مواد غذایی از درون این ترک‌ها به دندان نفوذ کرده و باعث پوسیدگی می‌شوند.

علاوه‌برآن سیگار باعث کاهش جریان خون درون بافت دندان و دهان می‌شود و همین امر خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد، یکی از نکات طلایی مراقبت از کامپوزیت دندان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان کامپوزیت، ترک سیگار است.

آیا سیگار باعث پوسیدگی کامپوزیت می‌شود؟

چگونه آسیب‌های ناشی از کشیدن سیگار بعد از کامپوزیت دندان را کاهش دهیم؟

متأسفانه، بسیاری از بیماران که جهت کامپوزیت دندان به متخصصین مراجعه می‌کنند قادر به ترک سیگار نیستند و به همین علت بسیار می‌پرسند که چگونه آسیب‌های ناشی از کشیدن سیگار بعد از کامپوزیت دندان را کاهش دهیم؟

در وهلة اول بایستی سیگار را ترک کنید تا از عوارض جانبی سیگار برای کامپوزیت جلوگیری شود، اما در صورتی که قادر به ترک سیگار نیستید بایستی اقدامات زیر را جهت کاهش آسیب سیگار به کامپوزیت انجام که عبارت‌اند از:

  • به طور منظم با دندانپزشک دیدار داشته باشید تا وضعیت دهان و دندان شما توسط وی بررسی شود.
  • به بهداشت دهان و دندان خود توجه بسیاری داشته سعی کنید بعد از هر وعده‌غذایی دندان‌های خود را مسواک کنید و دهان خود را با دهان‌شویه‌های مخصوص شستشو دهید.
  • قبل از اقدام به کامپوزیت دندان‌ها جرم‌گیری کرده و در صورت وجود دندان‌های پوسیده و خراب نسبت به درمان آن اقدام کنید، افراد سیگاری به این مورد باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.
  • به رژیم غذایی خود بسیار توجه کنید و از خوردن نوشیدنی و خوراکی‌هایی منجر به لکه‌دار شدن دندان کامپوزیت می‌شود پرهیز کنید.

دقت داشته باشید که تمامی موارد گفته اثر سیگار بر روی به طور کامل از بین نمی‌برند و فقط اثرات سیگار را کاهش داده و فرسودگی کامپوزیت به تعویق می‌اندازند.

چگونه آسیب‌های ناشی از کشیدن سیگار بعد از کامپوزیت دندان را کاهش دهیم؟

افراد سیگاری لمینت کنند یا کامپوزیت، کدام بهتر است؟

برای هر دو روش لمینت و کامپوزیت دندانپزشکان توصیه می‌کنند که سیگار ترک شود؛ اما لمینت نسبت به کامپوزیت در برابر رنگ‌پذیری، ترک و آسیب مقاومت بیشتری دارد و به همین علت لمینت برای افراد سیگاری مناسب‌تر است. همچنین با توجه به گزارش‌های انجام شده کامپوزیت برای افراد سیگاری بین ۴ تا ۵ سال عمر می‌کند، این در حالی است که به صورت عادی تا ۸ سال قابل‌استفاده است.

افراد سیگاری لمینت کنند یا کامپوزیت؟

آیا مصرف الکل باعث تخریب کامپوزیت دندان می‌شود؟

بله الکل نیز مانند سیگار برای کامپوزیت مضر است و در آینده منجر به تخریب آن می‌شود، الکل باعث کاهش بزاق دهان شده که در نهایت خشکی دهان را به همراه دارد و همین امر منجر به ترک و یا شکستگی کامپوزیت می‌شود، همچنین الکل باعث تخریب بافت کامپوزیت شده و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. به همین دلیل بهتر است مصرف الکل را قطع کرده و یا تاحدامکان کاهش دهید.

آیا مصرف الکل باعث تخریب کامپوزیت دندان می‌شود؟

آیا سیگار کشیدن می‌تواند باعث جدایی کامپوزیت دندان شود؟

بله سیگار علاوه بر تغییر رنگ کامپوزیت و افزایش خطر شکستگی و یا ترک باعث جدایی کامپوزیت نیز می‌شود، زیرا مواد شیمیایی داخل سیگار با کامپوزیت تماس برقرار کرده و در صورت استفاده دائمی منجر به جداشدن کامپوزیت از روی دندان می‌شود.

آیا سیگار کشیدن می‌تواند باعث جدایی کامپوزیت دندان شود؟

کدام نوع کامپوزیت مقاومت بالایی در برابر سیگار کشیدن دارد؟

اغلب کامپوزیت‌ها از مواد پلیمری تشکیل شده‌اند و باعث شده که کامپوزیت در برابر عواملی نظیر فشار مقاوم شود؛ اما لازم به ذکر که مواد استفاده شده مقاومت کافی را در برابر اثرات مخرب سیگار ندارد و به‌مرورزمان توسط مواد موجود در سیگار مانند نیکوتین فرسوده می‌شود.

اما بعضی از کامپوزیت با نانو پرشده که تا حدودی نسبت به دیگر کامپوزیت‌ها در مقابل دود سیگار مقاوم است و دیرتر تخریب می‌شود، همچنین کامپوزیت‌هایی با خصوصیات خاص مانند مقاومت به خوردگی و خشک‌شدن سریع برای افراد سیگاری مناسب‌ترند.

کدام نوع کامپوزیت مقاومت بالایی در برابر سیگار کشیدن دارد؟

چند ساعت پس از کامپوزیت می توان از سیگار یا قلیان استفاده کرد؟

این سؤال نیز یکی پر تکرار ترین سوالات در بین بیماران است، زمانی که کامپوزیت سفت شد که در اصطلاح دندانپزشکی به آن باندینگ می‌گویند مانعی برای خوردن میعات و استعمال سیگار وجود ندارد، اما بهتر تا 48 ساعت بعد از کامپوزیت دخانیات مصرف نکنید.

چند ساعت پس از کامپوزیت می توان از سیگار یا قلیان استفاده کرد؟

در آخر؛ آیا افراد سیگاری می‌توانند کامپوزیت کنند؟

بله افراد سیگاری نیز برای اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت می‌توانند اقدام کنند؛ اما لازم به ذکر است در صورت سیگار کشیدن بعد از کامپوزیت نباید توقع طول عمر بالا از کامپوزیت داشته باشند، کامپوزیت معمولاً برای این افراد در صورت توجه به بهداشت دهان و دندان، رژیم غذایی و غیره بین ۴ تا ۶ سال عمر می‌کند.

این در حالی است که اگر افراد به دو مورد گفته شده نیز توجه نداشته باشند دندان‌ها پوسیده و یا کامپوزیت تغییر رنگ می‌دهد، حتی ممکن است ترک بخورد و در نتیجه بیمار مجبور است در زمان‌های کم کامپوزیت خود را تعویض کند.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست