بد بو شدن دهان پس از ونیر کامپوزیت | علت + درمان

42
مقالات
بدون دیدگاه

بد بو شدن دهان کامپزیت کردن یا لمینت سرایمکی برای برخی از افراد پیش می‌آید و گمان می‌کنند که علت آن ونیر کردن دندان‌هایشان است. بسیار نادر است که علت اصلی بد بویی دهان خود کامپوزیت باشد، اغلب به علت بیماری‌های دهان و پوسیدگی دندان‌ها است.

دکتر هدی صالحی دندانپزشک زیبایی در اصفهان به این دغدغه از دوستانی که قصد کامپوزیت ونیر کردن دندان هایشان را دارند یا با این مسئله مواجه شده اند، پاسخ داده‌اند. بد بو شدن دهان برای همه افراد که زیباسازی لبخند انجام داده‌اند، بروز نمی‌کند. با این حال درمان‌های گوناگونی برای بد بویی دهان وجود دارد که در این مقاله مطرح شده است.

تماس با دکتر هدی صالحی متخصص ترمیم و زیبایی در اصفهان

آیا کامپوزیت یا لمینت سرامیکی موجب بوی بد دهان می‌شوند؟

هر گونه لمینت دندان چه از جنس کامپوزیت یا از جنس سرامیکی باشند، خود مواد لمینت دندان علت بد بو شدن دهان نیستند. بلکه رعایت نکردن برخی پروتکل‌ها از سمت دندان‌پزشک زیبایی و یا زیبا جو، باعث بروز مشکلاتی می‌شوند که بو دهان احساس می‌شوند.

بوی بد دهان کاملاً قابل پیشگیری و درمان است. در برخی از مراجعه کنندگان علت بوی بد دهان آن‌ها لمینت دندان نیست و گاها بیماری‌های عمومی بدن موجب انتشار بوی بد از دهان می‌شوند.

پس احساس بد بو شدن دهان پس از لمینت عاقلانه‌ترین اقدام این است که به یک دندان‌پزشک زیبایی که تخصص لازم را در این زمینه دارد مراجعه فرمایید تا با یک معاینه کلی به علت اصلی بو بد هان پی ببرد و درمان مناسب را به شما پیشنهاد دهد.

بوی ناخوشایند دهان پس از کامپوزیت لمینت

علت بد بو شدن دهان پس از کامپوزیت ونیر چیست؟

پس از نصب کامپوزیت ونیر روی دندان و حساس‌تر شدن آن‌ها احتمال به وجود آمدن زمینه‌ها بد بویی دهان افزایش می‌یابد. با اطلاع داشتن افراد از دلایل بد بویی دهان پس از کامپوزیت تا حدود زیادی می‌توانند از بروز آن جلوگیری کنند.

بد بویی دهان علاوه بر آنکه برای خود فرد آزاردهنده است برای اطرافیان او نیز ناخوشایند است. به همین جهت به بررسی علل بد بو شدن دهان پس از کاشت لمینت دندان می‌پردازیم:

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

درست تمیز نکردن دندان‌ها و حاشیه لثه‌ها به مرور زمان موجب تجمع ذرات ریز غذا می‌شود؛ که پس از مدتی تبدیل به پلاک و جرم شده و مقدمات پوسیدگی دندان فراهم می‌شود. پوسیدگی دندان در زیر کامپوزیت ونیر  خود عامل مهمی برای بد بو شدن دهان است.

نحوه صحیح مسواک زدن پس از لمینت دندان بسیار مهم است. به دین منظور باید مسواک مناسب کامپوزیت و همچنین خمیر دندان مناسب کامپوزیت انتخاب کنید تا آسیبی به سطح ونیر کامپوزیت دندان وارد نشود.

استعمال دخانیات

کشیدن سیگار و استعمال دخانیات به طور کلی چه برای افرادی که لیمنت کرده‌اند و چه برای افرادی که کامپوزیت نکرده‌اند بوی بدی در دهان ایجاد می‌کند. ترکیبات دود سیگار مانند نیکوتین باعث بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان که هر دو از عوامل اصلی بد بو شدن دهان هستند، می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر مطلب آیا سیگار کشیدن بعد از کامپوزیت امکان پذیر است؟ را مطالعه کنید.

پوسیدگی دندان

هر چند که لمینت های دندان نوعی پوشش محافظتی برای دندان‌ها هستند، اما با مراقبت نکردن از دندان‌ها احتمال دارد دندان‌ها پوسیده شوند که باعث انتشار بوی بد در دهان است. اسیدی که باکتری‌های موجود در پلاک و تارتارها تولید می‌کنند به مرور  زمان دندان را خراب می‌کند. به دلیل آهسته بودن این روند فرد متوجه وقوع آن نمی‌شود. از علائم دندان پوسیده زیر لمینت، حساس شدن به سرما و گرما و بوی بد دهان است.

پوسیدگی دندان علت بد بو شدن دهان

اگر می خواهید بدانید آیا واقعا کامپوزیت باعث خراب شدن دندان ها می شود، مقاله آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان میشود؟ را مطالعه فرمایید.

بیماری‌های عمومی بدن

بیماری‌های خاصی مانند عفونت ریه ری فلاکس معده دیابت، برخی بیماری‌های کبد و کلیه با ایجاد مشکلاتی در مکانیسم‌های بدن منجر به بد بو شدن دهان می‌شوند. همیشه بوی بد دهان مربوط به بیماری‌های دندان و لثه و اختلال در فرایند لیمنت کردن دندان‌ها نمی‌باشد، بلکه علائمی از ایجاد مشکل در ارگان دیگری از بدن است.

مصرف برخی خوراکی‌ها

استفاده از برخی خوراکی‌ها مانند سیر و پیاز بو بدی در دهان ایجاد می‌کنند. اگر کیفیت لمینت مرغوب نباشد و ذرات مولکولی این خوراکی‌های خاص به سطح ان بچسبند، این بوی نامطبوع در هان ماندگار می‌شود. لازم پس از مصرف این گونه مواد غذایی با مسواک و دهانشویه دهان خود را تمیز کنید.

بیماری‌های پریودنتال

التهاب و عفونت لثه از بیماری‌های مهمی هستند که سریعاً باید تشخیص و درمان شوند. بیماری پریودنتال علاوه بر آسیب دیدن و تحلیل لثه موجب افتادن کامپوزیت، پوسیدگی دندان و بوی نامطبوع دهان می‌شود. علائم پیشین بیماری‌های پریودنتال می‌تواند خون‌ریزی از لثه، تورم و قرمزی لثه، تغیر رنگ لثه باشند.

بیماری لثه دلیل بد بوی دهان پس از کامپوزیت

عدم نصب صحیح لمینت دندان

در صورتی که لیمنت دندان به درستی روی دندان ها قرار نگیرد و مابین لمینت تا دندان و لثه فاصله باشد، پس از مدتی پلاک و جرم در این گپ تشکیل می‌شوند. و همانگونه که اشاره شد، جرم گرفتگی سبب پوسیدگی دندان و التهاب لثه و در نهایت بد بوی دهان می‌شود.

لمینت دندان بی‌کیفیت

برند لمینت مورد استفاده و نوع ان از نظر اندازه ذرات کامپوزیت، در ظاهر و کیفیت لمینت مؤثر است. دندان‌پزشکان زیبایی باید قادر باشند مواد کامپوزیتی اصل را از تقلبی تشخیص بدهند تا نتیجه کار، ماندگاری و استحکام بالایی داشته باشد.

آسیب دیدن مینای دندان

اگر هنگام تراش دادن دندان برای نصب لمینت، سطح مینای دندان را بیش از اندازه بتراشند و مینای دندان آسیب ببیند، راه نفوذی برای باکتری‌ها ایجاد می‌شود که موجب خراب شدن دندان می‌شود. میزان تراش دندان باید مطابق استاندارد و با دقت و ظرافت بسیاری انجام شود.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی لمینت‌های دندان بدون تراش اجرا می‌شوند که کمترین آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌شود.

راهکار های رفع بوی بد دهان پس از کامپوزیت

خوشبختانه مشکل بوی آزاردهنده پس از کامپوزیت کردن دندان، قابل حل کردن است. قدم اول این است که علت اصلی بوی بد دهان مشخص شود تا دندان‌پزشک مطابق ان درمان مناسب را پیشنهاد دهد.

درمان بد بویی دهان پس از کامپوزیت ونیر

پس از معاینه دندان‌پزشک اگر متوجه شد که علت بو بد لمینت دندان نیست با انجام یک چکاپ کلی علت ان را پیدا کرده و نسبت به درمان ان اقدام کنید.

 درصورتی که بوی بد دهان مربوط ه پوسیدگی و خراب شدن دندان باشد، دندان‌پزشک ترمیم با ملاحظه پوسیدگی دندان را جبران نمود و یا اگر نیاز به درمان ریشه داشته باشد آن عصب‌کشی می‌کند. پس از انجام درمان‌های لازم لمینت دندان را ترمیم نموده و مانند روز اول ظاهر ان را بازسازی می‌کنند.

برای اطلاعات بیشتر برای عصب کشی دندانهای لمینت شده مطلب آیا می‌توان دندان عصب کشی شده را لمینت کرد؟ را مطالعه فرمایید.

اگر بوی ناخوشایند دهان به دلیل بیماری‌های لثه باشد، بهتر است به پریودنتسیت (دندان‌پزشک متخصص بیماری‌های پریودنتال) مراجعه فرمایید. تا انواع روش‌های کم تهاجمی مانند لیزر، بیماری‌های لثه را درمان کند.

چگونه از بد بو شدن دهان پس از کامپوزیت جلوگیری کنیم؟

اصلی‌ترین نکته‌ای‌ که هر دندان‌پزشک به آن اشاره می‌کند این است که بهداشت دهان خود را با مسواک و خمیر دندان مناسب روزانه و متناوب رعایت کنید و از بروز بسیاری از مشکلات دهان و خراب شدن دندان‌ها پیشگیری کنید.

جلوگیری از بد بو شدن دهان پس ونیر کامپوزیت

حال تعدادی از نکات مراقبت‌های پس از لمینت کامپوزیت از بد بو شدن دهان جلوگیری می‌کنند، بیان می‌کنیم:

  • عدم استعمال دخانیات، در صورت استفاده حتماً پس از آن دهان خود را شست‌وشو دهید.
  • قبل از لمینت کردن دندان‌های خود حتماً درمان‌ها ترمیمی مورد نیاز مانند درمان ریشه، جرم‌گیری، پاک‌سازی لثه، درمان پوسیدگی دندان را انجام دهید.
  • مرتباً دهان خود را مرطوب نگه‌دارید. مرطوب بودن دهان از ایجاد بو ناخوشایند در دهان و خراب شدن دندان‌ها جلوگیری می‌کند.
  • باقی ماندن قندهای ساده ‌روی دندان روند پوسیده شدن آن‌ها را تسریع می‌کند. بعد از خوردن خوراکی‌های شیرین با جویدن آدامس بدون قند(موجب  افزایش ترشح بزاق می‌شود. ) یا با نوشیدن آب، دندان‌های خود را پاک کنید.
  • در هنگام خوردن خوراکی‌های سخت مراقب باشید لمینت دندا نهایتان اسیب نبیند و لثه ‌تان زخم نشود.
  • با کمک دندان‌پزشک خود یک دهانشویه مناسب انتخاب کنید و آن را در روتین بهداشتی دهان خود قرار دهید.
  • هر 6 ماه یک‌بار برای چکاپ سلامت دهان به دندانپزشکی مراجعه فرمایید.
  • در صورتی که لمینت دندانتان آسیب‌دیده است در اولین فرصت برای ترمیم کامپوزیت اقدام کنید.

سوال بسیاری از مردم این است که آیا جرم گیری به دندان ها آسیبی می رساند؟ پاسخ این سوال خیر است . انجام جرمگیری قبل از کامپزیت ونیر کردن واجب است. دو روش متداول جر مگیری، جرمگیری با ایرفلو و جرمگیری با لیزر در مطب دکتر صالحی انجام می‌شود.

انتخاب دندان‌پزشک زیبایی برای انجام لمینت سرامیکی یا ونیرکامپوزیت از نظر مهارت در انجام کار، کیفیت برند ونیر، وجدان کاری و… بسیار اهمیت دارد. انجام هر یک از درمان‌های اصلاح طرح لبخند علاوه بر ظاهر دندان بر سلامت دندان و سلامت عمومی بدن تأثیرگذار است.

دکتر هدی صالحی دندان‌پزشک زیبایی در اصفهان درمان‌های ترمیم و زیباسازی لبخند را در بالاترین کیفیت ارائه می‌کنند. اگر پس از لمینت کردن دندان‌هایتان دچار عرضه‌ای مانند بوی بد دهان شده‌اید، می‌توانید برای درمان و رفع آن به مطب ایشان در خیابان توحید میانی مراجعه کنید.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست