عوارض و معایب کامپوزیت دندان

عوارض و معایب کامپوزیت دندان
313
مقالات
بدون دیدگاه

ونیرکامپوزیت در کنار مزایا و کاربردهایی که برای اصلاح طرح لبخند دارد معایبی نیز دارد. روکش کامپوزیت از ترکیبی از مواد شیشه ای و رزینی تشکیل شده است که عوارض کم‌تری نسبت به لمینت سرامیکی دارد. دکتر هدی صالحی  دندانپزشک ترمیمی و زیبایی در این مقاله مشکلات و عوارض این روکش را برای شمانام خواهد برد.

تماس با دکتر هدی صالحی

عوارض کامپوزیت دندان

برای قرار دادن کامپوزیت دندان تراشیدن مینای دندان لازم می‌ باشد، پس ونیرکامپوزیت  بدون عارضه نیست. از عوارض احتمالی کامپوزیت می‌توان به افزایش حساسیت دندان‌ها، تغییر در اندازه و شکل دندان‌ها ومشکل در تنظیم دندان‌های جدید اشاره کرد. این عوارض جای نگرانی ندارند زیرا موقتی اند و پس از گذشت مدتی برطرف می‌شوند. چنان‌چه برای قرار دادن کامپوزیت نیاز به تراشیدن مینای دندان باشد فرد باید از دندان‌های خود مراقبت کند زیرا ممکن است منجر به پوسیدگی شود. موفقیت آمیز بودن کامپوزیت بستگی به هنر، مهارت و باتجربه بودن دندانپزشک زیبایی دارد. تورم لثه از عوارض دیگر کامپوزیت است که در صورت بروز آن باید حتما در اسرع وقت به دندانپزشکتان مراجعه کنید.

مشکلات ونیر کامپوزیت

مشکلات ونیرکامپوزیت

برخی از مشکلات دندان با کامپوزیت یا لمینت سرامیکی قابل اصلاح نیستند و نیاز به ارتودنسی دارند. در این شرایط، در صورت تشخیص اشتباه دندانپزشک و انجام کامپوزیت فرد دچار مشکلات زیادی می‌شود. در صورتی که کامپوزیت دقیق و اصولی انجام نشود، درمان فرد دچار شکست می‌شود. از معایب و مشکلات کامپوزیت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت آن در برابر لکه گیری کم تر از لمینت سرامیکی است.
  • استحکام زیادی ندارد.
  • نیاز به مراقبت زیادی دارد.
  • ماندگاری زیادی ندارد.

مشکلات ونیر کامپوزیت

ونیر کامپوزیت برای چه افرادی مناسب نیست

باید دقت داشته باشید که ونیر کامپوزیت و لمینت سرامیکی روش های درمانی به شمار نمی‌آیند، فقط جنبه زیبایی دارند. اگر به بیماری‌های دهان و دندان مبتلا باشید یا پوسیدگی دندان داشته باشید یا عفونت لثه داشته باشید نمی‌توانید از کامپوزیت به عنوان درمان استفاده کنید. به خاطر داشته باشید اگر عادت به دندان قروچه دارید، شما کاندید خوبی برای کامپوزیت نیستید. افرادی که از دخانیات و سیگار استفاده می‌کنند بعد از مدتی کامپوزیت دندان آنها دچار تغییر رنگ و پوسیدگی می‌شود، پس این افراد هم کاندید مناسبی برای کاشت کامپوزیت نیستند.

 

ونیر کامپوزیت برای چه افرادی مناسب نیست

راه‌های پیشگیری از عوارض کامپوزیت دندان

بهتر است بعد از انجام هر روش زیبایی برای دندان یکسری نکات را رعایت کنید. زیرا عدم رعایت نکردن باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. راه های پیشگیری از عوارض دندان عبارتند از:

  • مصرف سیگار و دخانیات را کم کنید.
  • از مصرف مواد غذایی سفت و فشار وارد کردن به آنها با دندان جلوگیری کنید.
  • حداقل سالیانه یکبار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • از مصرف مواد غذایی رنگی و قندی تا حدامکان جلوگیری کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

نتیجه گیری

گفتیم که یکی از روش‌های اصلاح طرح لبخند ونیر کامپوزیت می باشد. در کنار زیبایی و خصوصیات خوب، یکسری معایب دارد. افرادی که کامپوزیت انجام می دهند باید بیش از پیش از دندان‌های خود مراقبت کنند و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند تا عمر کامپوزیت طولانی و دوام آن بیشتر باشد.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست